söndag 29 november 2009

The Laughing Corpse (bok 2) - Laurell K Hamilton

The Laughing Corpse är den andra delen av serien om Anita Blake, skriven av Laurell K Hamilton.

Polisens speciella enhet för brott med övernaturliga inslag kallar in Anita för att få hennes hjälp kring en utredning med flera blodiga dödsfall. På brottsplatsen finner man endast delar av kvarlevorna efter flera personer och Anita misstänker att det kan finnas en okontrollerad zombie lös i staden. Men frågan är vem som har väckt denna zombie till liv och om man kommer kunna stoppa den innan den dödar igen?

I sitt jobb som animator blir hon erbjuden 1 million dollar om hon ställer upp på att väcka ett flera hundra år gammalt lik. För att väcka upp en person från det döda krävs ett blodsoffer och Anita brukar använda sig av kycklingar för detta ändamål. Men för att kunna väcka ett flera hundra år gammalt lik skulle hon behöva ett människooffer, vilket hon inte är beredd att göra. Men klienten, en stormrik herre vid namn Harold Gaynor, har inte för avsikt att låta Anita slippa undan detta uppdrag så enkelt.

Jean-Claude som nu har blivit master vampyr, visar ett speciellt intresse för Anita. Han verkar inte nedslås av att Anita envisas med att hålla honom på avstånd. Hon lever ju lite efter mottot att "man går inte på date med en vampyr, man dödar dom".

Spännande, blodigt (ibland blir det riktigt magstarka beskrivningar av fynden på brottsplatserna), mycket action och en väldans massa vapen, precis som i den första boken. Anita är en riktigt tuff cookie och hon får kämpa mot en massa läskiga monster, den ena ondare än den andra. Det här är en av mina favoritserier inom genren.

Andra böcker serien om Anita Blake finns här.

Länk till boken The Laughing Corpse hos:
Bokus
Adlibris

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails

The Vampire Diaries