lördag 7 november 2009

Kitty and The Midnight Hour (bok 1) - Carrie Vaughn

Kitty Norville är en radiopratare för en lokalradiostation. Hon är också en varulv, något som hon hon håller hemligt för omgivningen. Ett av de inkommande samtalen som kommer till hennes program en kväll, leder till att hon drar i gång en helt ny radioshow "the midnight hour". Den riktar sig främst till de olika övernaturliga varelser som lever i samhället, som vampyrer, varulvar m.fl. Hennes nya show blir snabbt väldigt populär och samtalen bara flödar in till programmet, det verkar som alla övernaturliga varelser vill vara med och diskutera vardagligheter eller få råd kring olika problem som dom har.

Allt är frid och fröjd (förutom att Kitty har en hel del interna maktkonflikter att tampas med i den varulvsflock som hon tillhör), till det plötsligt börjar ske ett flertal mystiska och våldsamma dödsfall i staden. En natt kommer så plötsligt ett samtal från en varulvs jägare som informerar Kitty om att han planerar att mörda henne i direktsändning...

Det här är den första boken av flera om Kitty Norville. Karaktären är ny, så det går åt lite tid att lära känna henne, så som det oftast är när man läser den första boken i en serie tycker jag. Jag gillar den här serien. Den här första boken är lagom spännande och Kitty är en tjej som man ganska snabbt gillar och sympatiserar med.

Mer information om böckerna hittar du på författaren Carrie Vaughn´s hemsida.

Länk till boken Kitty and The Midnight Hour hos:
Bokus
Adlibris

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails

The Vampire Diaries