lördag 14 november 2009

Kitty Goes To Washington (bok 2) - Carrie Vaughn

Den här är den andra boken i serien om varulvs tjejen Kitty Norville av Carrie Vaughn. Boken heter Kitty Goes to Washington. Den första boken, "Kitty and the midnight hour" kan du läsa lite om här.

Kitty som numera har "kommit ut" som varulv, blir kallad att komma till Washington för att tala inför en kommitté i senaten. Kommittén håller på med en utredning som handlar om övernaturliga varelser (vampyrer och varulvar) och dom vill ställa frågor till Kitty kring detta. Hon övertalas att bo hos stadens förste vampyr, en kvinna vid namn Alette, som av naturliga själ har intresse av vad som händer i den pågående utredningen.

Under sin vistelse lär hon känna flera andra varulvar och hon träffar också en snygg brasiliansk "were-jaguar" (svårt att översätta, var-jaguar låter kanske lite konstigt) som hon fattar lite extra tycke för...

Kitty passar också på att kolla lite närmare på sektledaren Elijah Smith förehavanden, han befinner sig nämligen också i Washington av samma anledning som Kitty. Hon kommer i kontakt med vampyrer och lychantroper som verkar vara hjärntvättade i tron att dom kan bli friska. Mystiska saker sker såklart och Kitty får snart fullt upp med att hålla sig i livet. Cormac och Ben finns med även i denna bok och Kitty får också några nya vänner.

Nu börjar den här serien bli intressant, jag vill veta mer om Kitty! Den tredje boken om henne, "Kitty takes a holiday" ligger just nu på mitt nattduksbord och väntar.

Länk till boken Kitty Goes to Washington hos:
Bokus
Adlibris

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails

The Vampire Diaries