lördag 7 november 2009

Dead until dark (bok 1) - Charlaine Harris

Dead Until Dark är den första boken i Charlaine Harris serie "The Southern Vampire Mysteries" som handlar om Sookie Stackhouse. I den här boken får man börja stifta bekantskap med Sookie och hennes närmaste i den lilla staden Bon Temps. Mycket av handlingen kretsar kring baren "Merlottes" där Sookie arbetar som servitris.

Sookie besitter en telepatisk förmåga, något som hon tycker mest är till besvär eftersom lhon ever med ett ständigt brus av andras tankar i sitt huvud. En dag möter hon Bill, som är en vampyr som nyligen har flyttat till staden.

Vampyrerna har nyligen "kommit ut" och säger sig vilja leva i harmoni med den övriga befolkningen. I stället för att livnära sig på människoblod, dricker de ett syntetiskt blod på flaska ("true blood").

Sookie upptäcker att hon att hon inte kan höra Bill´s tankar, utan upplever en behaglig tystnad i hans sällskap. Det visar sig att hennes telepatiska förmåga inte omfattar vampyrer. Dom två inleder en relation, något som inte alla i hennes omgivning gillar.

Så sker ett mystiskt dödsfall...

Mer än så tänker jag inte avslöja, utifall det fortfarande finns någon som inte har läst den här boken. Tv-serien "True Blood" som har visats på SVT under hösten baseras på den här boken.

Författarens hemsida hittar du här.

Länk till boken Dead until dark hos:
Bokus
Adlibris

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Related Posts with Thumbnails

The Vampire Diaries